Ιωάννα Πλέσσα


Γεννημένη το 1991 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Tμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 2020 διεκπεραιώνει το Μεταπτυχιακό Τέχνη και Δημόσιος Χώρος στο ίδιο τμήμα της Καλών Τεχνών.

Πραγματοποίησε τη πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο "εξαΰλωση" με την υποστήριξη του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων-Πάρκο ελευθερίας (2020). Από το 2008 έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις και φεστιβάλ σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό με γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία και βίντεο όπως στο Athens Video Art Festival με έξη συμμετοχές και δύο συμμετοχές με βίντεο στο "Digital Big Screen Festival" στη Σλοβενία. Έχει βραβευτεί για τη δουλειά της με το δεύτερο βραβείο ζωγραφικής του κέντρου τεχνών "Πλάκας"(2008) και το πρώτο βραβείο φωτογραφίας στη πρώτη εικαστική έκθεση που διοργανώθηκε από τη "Νέα Ακρόπολη" στα Ιωάννινα (Φιλοσοφικός & Πολιτιστικός Οργανισμός / 2013-14) καθώς συμμετείχε στην ομάδα του Ευριπίδη Λασκαρίδη για την 6η Μπιενάλε της Αθήνας (2018) και στην δημιουργία γλυπτικών-σκηνικών αντικειμένων για τη performance του Δημήτρη Παπαιωάννου στην Έκθεση του ΝΕΟΝ (2021) κ.α.

Το 2014 παρουσίασε τη πτυχιακή της εργασία πάνω στη γλυπτική με τίτλο "veil of truth" έχοντας ως επιβλέποντα τον επίκ. καθηγητή γλυπτικής κ. Κώστα Μπασσάνο.
Συνέχισε κάνοντας την πρακτική της άσκηση ως βοηθός γλύπτη (Νεκτάριος Διονυσάτος) κοντά στον Δημήτρη Παπαϊωάννου για τη παράσταση "Still Life" και ξεκίνησε να εργάζεται μαζί του, έχοντας και μια μικρή συμμετοχή στη προετοιμασία διεξαγωγής των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων για το Μπακού.

Έκτοτε εργάζεται ως γλύπτρια-σκηνογράφος-ενδυματολόγος κυρίως στο θέατρο και συνεργάζεται με θεατρικούς θιάσους που περιοδεύουν και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, με δημιουργούς όπως τον Ευριπίδη Λασκαρίδη, Άγγελο Μέντη, Άρια Μπουμπάκη, Ιώ Βουλγαράκη, Δημήτρη Αγαρτζίδη, Δέσποινα Αναστάσογλου, Ντίνα Σταματοπούλου, Έλενα Μαυρίδου, Αργύρη Ξάφη κ.α. .

Πλέον δημιουργεί αυτόνομες εφήμερες εικαστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο αναζητώντας τα όρια ιδιωτικού και δημόσιου χώρου.

@ 2018
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε